18.01.2023, 12:53

Внаслідок падіння гелікоптера у Броварах загинуло 15 осіб, серед них 3 дитини: офіційна інформація ДСНС

Падение вертолета в Броварах

У місті Бровари Київської області вранці 18 січня сталася авіакатастрофа. Між житловою висоткою та дитячим садком впав гелікоптер ДСНС. Станом на 11 годину відомо про 15 загиблих, серед яких 3 дитини.

За даними ДСНС, 18 січня о 08:20 у м. Бровари внаслідок падіння гелікоптера ДСНС ЄС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі дошкільного навчального закладу з послідуючим загоранням, скління у 14-поверховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів, повідомляє Час пік.

О 09:06 пожежу на площі 500 м кв було локалізовано, о 09:28 – ліквідовано.

За офіційною інформацією, внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11:00 загинуло 15 осіб, з них 3 дитини. Точна кількість жертв трагедії встановлюється.

Травмовано 25 осіб (15 дорослих та 10 дітей), інформація про госпіталізацію уточнюється.

На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС.

Робота з розбору завалів триває. Дітей із дитсадка евакуювано до іншого навчального закладу.

Серед 9 осіб, які перебували на борту гелікоптера, було керівництво Міністерства внутрішніх справ України. Загинули голова відомства Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та Національної поліції, а також іншим уповноваженим органам з'ясувати всі обставини авіакатастрофи.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив негайно створити спеціальну групу з детального розслідування всіх обставин падіння гелікоптера у Броварах із керівництвом МВС на борту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк