25.01.2023, 15:42

Пригожин "знайшов шпигунів-диверсантів" у морзі Луганська: Військовий ЗСУ прояснив ситуацію

Віктор Білий | Всі новини автора

Ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин звернувся до МВС з проханням перевірити луганський морг через затримку видачі тіл загиблих бійців, мовляв, шпигуни ЗСУ там працюють.

За його словами, "у луганському морзі скупчилась досить велика кількість тіл загиблих бійців ПВК "Вагнер". На території Луганської та Донецької областей є люди, які так чи інакше симпатизують ЗСУ, а деякі з них прямо працюють на українську владу та українську розвідку. Такі шпигуни-диверсанти були й у луганському морзі”.

Боєць ЗСУ з позивним "Східний" у своєму Telegram-каналі прояснив ситуацію і заразом розповів про логістику утилізованих бійців ПВК "Вагнер", - передає Час Пік.

"Як ми знаємо, "вагнерівці" воюють зараз на Бахмутському напрямку, відповідно, практично всі 200-ті їдуть звідти. Насамперед убитих привозять до Первомайська, Луганської області (власне кажучи, нещодавно ПВК записували "новорічний ролик" саме з первомайського моргу). У морг їх звозять у промислових кількостях вантажним транспортом, просто навалом, висипають. Звідси й пішло "неповажне" ставлення, як нам повідав все той же Пригожин. У Первомайську відбувається сортування тіл, а вже далі їх відправляють до Луганська або Ростова (більшість йде саме в Ростов)", - написав військовий.

За його словами, "з літа минулого року постачання до Ростова кратно зросли, для чого туди відрядили судмедекспертів і військових слідчих, але до кінця року вони завили й відмовилися працювати, оскільки це вже був не морг, а промислове виробництво, ніхто нічого не встигав, просто завал".

"Першими, хто відмовився приймати утилізованих найманців із ПВК - Донецьк. Причиною тому є відмова ПВК оплачувати послуги моргу за своїх бійців. Річ у тому, що донецькі морги почали вимагати з "вагнерів" плату за зберігання тіл розміром 30 000 рублів, бо під пільгові місця приватна компанія не підпадає - це не ВС РФ. Сплатити такі гроші за своїх бійців Пригожин і Ко відмовилися.Залишився Луганськ, який приймав усіх, але через перевантаження та таємність (важко було ідентифікувати тіла, оскільки за ними не давали ніяких даних) процедура затягувалася на тривалий час. Звідси пішли скарги Пригожина на саботаж, шпигунів та сприяють Україні", - додав боєць ЗСУ.

Зазначимо, що за повідомленням The New York Times з посиланням на супутникові знімки, кількість могил на цвинтарі ПВК "Вагнера" за два місяці зросла у 7 разів.

Журналісти нарахували 170 могил, проте місцеві жителі повідомляють, що багато загиблих "вагнерівців" кремують.

"На цвинтарі ПВК "Вагнер" до Краснодарського краю на похорон привозять загиблих найманців, чиї тіла через відсутність родичів нема кому забрати. Серед незатребуваних двохсотих переважно ув'язнених, яких випустили з в'язниць і колоній і відправили на війну проти України. За вбивство українців зекам свободу та зняття судимостей, проте 90% з них гинуть під вогнем ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Реакція російських пропагандистів на передачу танків Україні: Соловйова вкотре "пронесло" в прямому ефірі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк