28.01.2023, 07:33

Ще недавно вчили любити Україну: Двом педагогам із Сєвєродонецька загрожує реальний строк за співпрацю з окупантами

Двум педагогам из Северодонецка грозит реальный срок за сотрудничество с оккупантами

У колабораціонізмі підозрюються двоє сєвєродонецьких педагогів, які сприяють впровадженню стандартів освіти РФ.

У своїй діяльності жінки висловлюються на підтримку дій окупаційної влади та змінення освітньої програми на російські стандарти. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення рф підозрювані працювали у Сєвєродонецькій середній загальноосвітній школі №15. Одна – заступником директора навчального закладу, друга – вчителем української мови та літератури.

Після захоплення міста вони добровільно пішли на співпрацю з окупантами й отримали "підвищення" - обійняли посади "директора школи" та "заступника директора з навчально-виховної роботи".

Педагоги-колаборанти дали інтерв'ю російським телеканалам, де розповіли про отримання російських підручників та підготовку школярів до проходження "єдиного державного іспиту", який централізовано проводиться в РФ.

Педагогам інкримінується колабораційна діяльність, а саме вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора в навчальних закладах (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За це закон передбачає покарання – 3 роки за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Двум педагогам из Северодонецка грозит реальный срок за сотрудничество с оккупантами Двум педагогам из Северодонецка грозит реальный срок за сотрудничество с оккупантами

Читайте також новини міста:

"Давайте врятуємо залишки квартир": Жителі Сєвєродонецька скаржаться, що будинки кишать мишами

"Нічого живого навколо": Прогулянка у старій частині розбитого Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк