29.01.2023, 11:59

"Трупи прибрали техніку теж": у мережі показали наслідки "прильоту" по окупованому Іловайську

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Іловайську Донецької області було дуже "спекотно". Сили оборони завдали ударів за місцем скупчення російських військових.

У пропагандистських Telegram-каналах з'явилися фото та відео наслідків "прильоту" по базі. На кадрах видно лише зруйновані будинки. Але, за повідомленням місцевих жителів, було знищено багато військової техніки та окупантів, передає Час Пік.

"Трупи прибрали техніку теж. Але ми знаємо, що багато машин і "хороших" росіян поїхали на концерт", - пишуть очевидці.

Декілька важливих речей щодо удару по Іловайську, який напередодні завдали ЗСУ, опублікував Telegram-канал "Донбас оперативний":

По-перше, за словами мешканців "ДНР", загинуло від 130 до 200 осіб, більша частина – від детонації боєприпасів. Серед загиблих – як "мобіки", так і досвідченіші військові. Точну кількість загиблих важко встановити, від багатьох залишилися лише фрагменти тіл. Саме тому надається така неточна оцінка кількості жертв.

По-друге, у події можуть звинуватити самого Пушиліна. Орки не хотіли відправляти склад з людьми, технікою та боєприпасами до Іловайська, хотіли розвантажити його поза зоною дії наших "Хімарсів". Але Пушилін, з посиланням на розвідку, наполіг, що "Хімарсів" так близько до лінії фронту зараз немає, і обстріл Іловайська цього дня малоймовірний. Наразі є "серйозні підозри" на адресу "глави республіки". Незрозуміло, навіщо він втрутився у військові справи й чому до нього прислухалися.

По-третє, внаслідок обстрілу міг загинути великий військовий, можливо, генерал, але ця інформація поки що не підтверджена.

Читайте також: В Ірані пролунали вибухи: в мережі повідомляють, що знищено завод із "шахедами" (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк