30.01.2023, 17:48

На Луганщині викрито трьох зрадників, які прийняли посади від окупантів

прокуратура

Викрито ще трьох зрадників, які добровільно погодилися працювати на "ЛНР". Їм уже повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

Двоє підозрюваних - колишні старости сіл Підгорівка та Сичанське на Старобільщині. Після захоплення населених пунктів посадовці почали співпрацювати з представниками РФ. Вони добровільно погодилися працювати на так звану "ЛНР" і зайняли керівні посади - "начальника відділу із забезпечення життєдіяльності с. Підгорівка адміністрації Старобільського району ЛНР" та "начальника відділу забезпечення життєдіяльності сіл Сичанське, Лобасове, Виноградне, Караван- Бондарне адміністрації Марківського району ЛНР".

Також викрито мешканця Первомайська, який до 2014 року був депутатом міської ради від "Партії регіонів". Після встановлення окупаційної влади РФ його призначено "заступником начальника життєзабезпечення м. Золоте ЛНР".

Так звані чиновники виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційних держорганах, що діють на території Старобільського району та міста Золоте Сєвєродонецького району.

Вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. Їм загрожує до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Читайте також: Лікарю-колаборанту із Сєвєродонецька оголошено про підозру

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк