03.02.2023, 09:57

"Чекайте весну": В окупованому Лисичанську люди досі сподіваються на компенсацію за зруйноване житло

Лисичанск, война

Місто Лисичанськ Луганської області було окуповане ще у липні минулого року, але досі в місті не вирішено питання ремонту будинків, пошкоджених під час обстрілів. Люди не можуть добитися від "влади" зрозумілих відповідей.

Лисичанськ не так сильно постраждав під час обстрілів, як сусідні Сєвєродонецьк та Рубіжне. Але схоже, що окупанти не мають наміру "відновлювати" місто, повідомляє Час Пік.

Місцеві жителі досі залишаються у невіданні, чи є у "влади" якісь плани щодо відновлення міста. Багатьох хвилюють питання, чи ремонтуватимуть постраждалі будинки, чи намічається знесення багатоповерхівок та чи виплачуватимуть компенсації за втрачене житло.

Люди так і не отримали обіцяну компенсацію, й, судячи з повідомлень у соцмережах, чекати їм ще доведеться довго.

У Лисичанську досі не провели оцінки руйнувань. Чи то у "влади" руки ніяк не дійдуть, чи відповідних фахівців немає. Але, як пишуть у місцевих пабликах, чекають на будівельників з Татарстану, які обіцяли приїхати не раніше весни.

новости соцсетей новости соцсетей

Та й чи варто лисичанам сподіватися на залітних будівельників? Мешканці Сєвєродонецька шоковані "ремонтом", який роблять в їхніх квартирах. Втім, їхнього дозволу ніхто не питає, у квартири вламуються без попередження.

А поки лисичани живуть надіями про "відновлення та відродження" міста, окупанти продовжують вивозити людей до РФ під різними приводами. З Лисичанська до Татарстану окупанти вивезли 50 старшокласників під приводом підготовки до ЄДІ. І тепер незрозуміло, чи планують їх повертати батькам.

Читайте новини міста та регіону:

"Ви вільні": з'явилося відео, як лисичанські "почекуни" зі сльозами на очах радісно зустрічали окупантів

Відключення мобільного інтернету на Луганщині: окупанти знайшли "відмазку"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк