06.02.2023, 14:31

Мешканці Метьолкіного втомилися мерзнути та написали листа до Кремля

Ольга Ранська | Всі новини автора
Метелкино

Вже кінець зими, а жителі Метьолкіного поблизу Сєвєродонецька, також сильно постраждалого від російського вторгнення, досі живуть без світла та газу. Не отримавши підтримки місцевої «влади», вони звернулися до самого Кремля, звідки отримали відповідь, що запит передали до Луганська. Подальша доля запиту невідома.

Скрін відповідного документу нещодавно розтиражували місцеві ТГ-канали, передає Час Пік.

Зокрема, мешканка Метьолкіного звернулася до місцевої «влади» з питанням щодо відновлення комунальної інфраструктури в селищі, але підтримки не отримала. Тоді вона вирішила діяти більш радикально й написала листа прямо до Кремля, звідки отримала відповідь, що запит переправлено до Луганська.

«Ваше звернення на адресу Адміністрації Президента РФ отримано у формі електронного документа, зареєстровано та для забезпечення отримання Вами відповіді по суті поставлених Вами питань щодо відновлення комунальної інфраструктури у селищі Метьолкіне направлено до Уряду ЛНР», - відповіли з департаменту письмових звернень громадян та організацій.

скрин

Нагадаємо, що ЗСУ втратили контроль над селищем Метьолкіне 20 червня, через постійні обстріли російсько-окупаційних військ з усієї можливої ​​зброї. Тобто за 8 місяців окупації ворог навіть не намагався щось відновити, адже люди й досі знаходяться там без комунікацій. 

« … у зруйнованих селах навколо Сєвєродонецька росіяни навіть не обіцяють щось відновити», - каже очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Селище сильно постраждало після активних бойових дій в червні-липні, в мережі з’явилися архівні відео:

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку набирають "популярність" оголошення на стовпах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк