07.02.2023, 09:39

"Ну все... заживуть тепер": у Лисичанську та Сєвєродонецьку окупанти "вирішили" проблему з опаленням

Віктор Білий | Всі новини автора

Сєвєродонецьк та Лисичанськ сильно постраждали від російських снарядів. У містах знищено всю інфраструктуру, у багатьох будинках від обстрілів пошкоджено дахи та вікна. З літа минулого року у містах немає води, світла, а в деяких районах та газу.

Люди, так би мовити, пережили зиму у холодних квартирах чи підвалах. І лише лютого окупаційна "влада" вирішила "забезпечити" населення теплом - установивши блоково-модульні котельні, передає Час Пік.

"Для населених пунктів Сєвєродонецької агломерації, а також міст Гірське та Золоте доставлено 22 блочно-модульні котельні, які забезпечать населення та соцоб'єкти теплом", - повідомляють пропагандистські ресурси.

Модульні котельні окупанти встановлюють і в Лисичанську.

Лисичанську ведеться монтаж шести блочно-модульних котелень, які постачаються повністю укомплектованими й після встановлення вимагають лише підключення до мереж. Через відсутність централізованого водопостачання у місті, для забезпечення роботи котелень виконується буріння свердловин. Після проведення всіх необхідних робіт до тепла почнуть підключати багатоквартирні будинки та соціальні об'єкти. Додатково до пробурених свердловин встановлять водонапірні вежі, щоб за відсутності централізованого водопостачання населення могло використовувати цю воду для технічних потреб", - йдеться у повідомленні.

Ця інформація викликала багато питань у мережі:

"Цікаво, а де у нас що є централізоване водопостачання?",

"Тепер вони буритимуть пів року, може, до наступної зими й встановлять, але не факт",

"Ну все... тепер заживемо", - коментарі у мережі.

Зазначимо, що раніше в Центрі національного спротиву повідомлялося, що росіяни на тимчасово окупованих територіях вилучають українські книги з фондів спільних та шкільних бібліотек та спалюють до котелень.

"Зауважимо, що практику спалювання книг росіяни запозичили у нацистської Німеччини. При цьому росіяни виправдовують це тим, що вони вилучають "нацистську літературу", і до переліку такої літератури потрапляють усі українські книги", - сказали в ЦНС.

Читайте також:

"Можна хоч каву попити": у мережі показали, як виглядає "пункт обігріву" у Сєвєродонецьку

"Не прийшли б - такого б не було": У Лисичанську відкрився "пункт обігріву"

"Допомога" все їде, а люди голодують: "влада" Лисичанська продовжує звітувати про "щедрість" росіян

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк