16.02.2023, 20:57

Російські попи активно долучаються до пропаганди "руського миру": У Сєвєродонецьк привезли "правильну" літературу для дітей

Окупований Сєвєродонецьк та Новоайдар Луганської області відвідав сенатор РФ, а також представники Московського патріархату з "дарами" для дітей та міської бібліотеки у вигляді "правильної літератури".

Про це сьогодні повідомляють у пропагандистських каналах, передає Час Пік.

Російські окупанти активно проводять пропагандистські заходи для дітей на тимчасово окупованих територіях України. Одним із таких заходів є приїзд "благодійників" в окуповані міста Луганщини з "подарунками" для дітей у вигляді іграшок та книжок.

"Ті іграшки та книги, які були привезені, налаштують їх (дітей) на мирне існування, на спокій у душі й відповідно допоможуть їм якоюсь мірою розслабитися", - сказала директор Новоайдарської санаторної школи-інтернату.

Представник ВРРПЦ (Видавницька рада російської православної церкви - прим. ред.) передав "главі адміністрації" Сєвєродонецька книги для міської бібліотеки:

"І у Сєвєродонецьку також сьогодні зустрілися з головою міста, передали книги, які освятив патріархат до міської бібліотеки".

Глава окупаційної "адміністрації" Сєвєродонецька наголосив, що бібліотечний фонд, який зараз має попит у сєвєродончан, незабаром буде поповнений "дуже правильною" літературою. Він стверджує, що це "справжні книги", які навчатимуть "вічному і доброму". Представник ВРРПЦ також додав, що головне – це "правильне виховання покоління, що зростає". За його словами, виховання відбуватиметься на "твердій основі російської культури". Що це означає на практиці – залишається лише здогадуватися.

Нагадаємо, що все це відбувається на тлі суцільного піару на темі "турботи про дітей", попри відсутність елементарних нормальних умов для життя у розбитому з приходом "руського миру" місті.

Читайте також: "А кадром закрили розбиті будинки": у мережі показали, як пройшов "новорічний ранок" у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк