22.02.2023, 11:57

"Лисичанськ перетворюється на очах": російські пропагандисти зняли чергову казку про "відновлення" міста

оккупированный Лисичанск

Російські пропагандисти продовжують знімати життєстверджуючі сюжети про "відновлення та відродження" на окупованих територіях Луганщини. Чергова така казка "присвячена" окупованому Лисичанську.

На російському каналі "Росія 1" вийшов матеріал про життя окупованого Лисичанська. Як заявили в місцевій "адміністрації", у ньому розповідається про те, "як місто долає труднощі та продовжує рух уперед", повідомляє Час Пік.

Російські телеканали продовжують показувати новини про те, як РФ "допомагає вижити" жителям "звільненого" Донбасу. У голови російських телеглядачів настирливо вбивають думку про те, що росіяни не вбивці та загарбники, а "визволителі та благодійники".

У новому сюжеті розповідається про те, як Республіка Татарстан, яка шефствує над Лисичанськом, допомагає "звільненому" місту.

Учні художньої школи Лисичанська отримали фарби, пензлі, олівці, полотна та посібники для юних художників. А музичній школі передали нові інструменти.

Звісно, всі "добрі справи" знімали на камеру. Не забули також зняти "вдячних лисичан".

Як зазначив у сюжеті кореспондент, будівля музичної школи перебуває в аварійному стані, у класах холодно. А в зруйнованому класі "час наче застиг". За його словами, тут планують створити "місце пам'яті як нагадування про те, що вдалося пережити"...

Ось тільки ні російський пропагандист, ні представник уряду Татарстану, який заявив, що "ми намагаємось у дітях, які тут таке пережили, виховувати прекрасне", не розповіли, через що й "завдяки" кому діти Лисичанська змушені виживати в холодному зруйнованому місті...

Також у сюжеті розповідається про те, що у Лисичанську планують встановити 14 котелень, які "обігріють як мінімум 50% споживачів". Як обігрівати житло іншим людям, звичайно ж не розповідається. При цьому зазначається, що шпиталь буде підключений одним з перших...

Також у сюжеті похвалилися новими автобусами, які пустили по місту. Як зазначила одна з місцевих мешканок, раніше у маршрутках було тісно, а тепер світло та просторо. Тільки ось раніше на зупинках збиралися величезні черги та всі маршрутки їздили заповненими, а тепер містом їздять пусті "подаровані" автобуси. Місто спорожніло...

"Розмірене життя маленьких Лисичанська та Сєвєродонецька, які перетворюються на очах", - каже наприкінці сюжету російський журналіст.

Про що це він?

Читайте також: "Мертва зона": У мережі з'явилися фото та відео зі "звільненого" Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк