02.03.2023, 12:08

До окупованого Сєвєродонецька привезли "манну небесну" у вигляді гречки

Ольга Ранська | Всі новини автора
гумконвой

До окупованого Сєвєродонецька російські "благодійники" привезли тонни гречки. Дісталося і Луганську, який уже майже дев'ять років перебуває в окупації. Схоже, подачки у вигляді продуктів - це і є та сама "манна небесна", яку Росія роздає праворуч і ліворуч по своїх захоплених територіях.

"Автомобілі чергового конвою МНС Росії доставили до Сєвєродонецька 57 тонн гречки", - йдеться у повідомленні пропагандистських ресурсів, передає Час Пік.

Повідомляється, що "гумконвой" прибув до окупованого Луганська вчора. Цілих 9 фур привезли макарони для Луганська (85 тонн), решта 5 з гречкою (57 тонн) поїхали до Сєвєродонецька.

Гуманітарка для зруйнованого війною Сєвєродонецька наразі чи не єдина можливість виживати. Місто, що успішно розвивалося до початку повномасштабного вторгнення, сьогодні перетворилося на зубожілий смітник. Як повідомляє пресслужба Луганської ОВА, у Сєвєродонецьку ціни на продукти харчування вдвічі вищі, ніж в інших населених пунктах регіону, а в місті працює лише два великі магазини. Крім того, оскільки роботи у місті немає, то й гроші на ці продукти, відповідно, є не у всіх. Тільки ось сумнівно, що понад 50 тонн гречки докорінно зможуть виправити ситуацію.

Що стосується окупованого Луганська, то тут, як кажуть, результат "руського миру" видно неозброєним оком. За дев'ять років росіяни та їхні поплічники-колаборанти не змогли (і не збиралися) збудувати нічого нового, встигли лише розтягнути підприємства міста на запчастини. Тому сьогодні, через багато років жителі Луганська продовжують отримувати "гуманітарну допомогу" від "братської Росії" у вигляді макаронів...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк