02.03.2023, 14:56

Україна виграла найбільшу танкову битву цієї війни під Вугледаром - NYT

Марина Началова | Всі новини автора
Танки під Вугледаром

Понад місяць російські війська намагаються зламати невеличке місто на півдні Донецької області, понад місяць вони отримують жорстку відсіч, втрачаючи особовий склад та техніку в космічних масштабах.

За даними NYT російська армія у Вугледарі програла найбільшу танкову битву за цю війну, передає Час Пік.

За 21 день безперервного штурму донбаського міста Росія втратила приблизно 130 танків і БТР.

За словами ]]>Ореста Сохари]]>, шеф-редактора OBOZREVATEL, російські стратеги здійснили ту ж помилку, яка на початку війни обернулася втратою сотень танків: вони наступали колонами, прямуючи в засідки. В одному з випадків колона зупинилася просто на мінах. 

Окупантам  не вистачає досвідчених командирів. Наприклад, ЗСУ захопили орка-медика, якого призначили керувати танком.

Російська армія протягом десятиліть зосереджувалася на танковій війні та навіть міфологізувала її. Після Вугледару вона знову змінила тактику на даному напрямкові, вимушено вдаючись лише до піхотних атак.  

"Родичі загиблих налаштовані мало не на вбивство та кровну помсту генералу", який керував штурмами під Вугледаром, як повідомляє придворний вагнерівський ТГ-канал Gray Zone.

Між тим знищення російської техніки не припиняється й надалі.

]]>Олександр Коваленко, оглядач групи "Інформаційний спротив"]]>, на своєму ТГ-каналі показує як в районі Вугледара було знищено черговий рідкісний російський 2С4 "Піон".

За час повномасштабного вторгнення в Україну документально (фото/відео) підтверджено знищення 5 одиниць цих 240-мм САМ (самохідний міномет). Не документально – знищено 14 одиниць 2С4.

До повномасштабного вторгнення в Україну у 2022 році на озброєнні російської армії стояло 40 таких САМ, у той час, як на зберіганні не менше 300. У свою чергу, зняття зі зберігання та приведення в боєздатний стан цих САМ займає багато часу і є складним технологічним процесом.

Є серйозні сумніви в тому, що Росія може ці САМ серійно розконсервувати та забезпечувати ними фронт.

Також варто відзначити, що в районі Вугледару РОВ (російські окупаційні війська - прим. ред) відчувають гостру нестачу артилерії, що і призвело до нинішньої вугледарської бойні підрозділів РОВ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк