04.03.2023, 07:50

"Cola казахська, ковбаси російські, сигарети - незрозуміло чиї": що можна купити, і які ціни у Сєвєродонецьку

Віктор Білий | Всі новини автора

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області на прилавках магазинів можна знайти товари з різних країн, але дорожче у 2, а то й у 3 рази.

Про це пишуть місцеві жителі у регіональних пабліках, передає Час Пік.

"Напишу про ціни в місті та окрузі. Нещодавно побував в одному великому російському обласному центрі. На одяг, техніку та ін. ціни у Сєвєродонецьку вищі у 2, а то й 3 рази ніж у цьому місті. За продуктами у Сєвєродонецьку мінімум на половину дорожче "Ну і зарплати й пенсії теж несумісні. Складності постачання та відсутність контролю, тобто жлобство торгашів, у нас позначається на цінах", - пишуть у мережі.

Так, за словами очевидців, на прилавках магазину можна зустріти товари з Білорусі, Казахстану, Грузії, Росії.

"Дуже багато білоруських продуктів відмінної якості, ковбаси луганські та російські, молочка донецька та російська. Цигарки незрозуміло чиї, одні з найдешевших - Marlboro - 80-100 р. пачка, кока-кола 200-250 р. 2 л, грузинська чи казахська. Печиво та всякі солодощі з ДНР та Росії", - повідомляє місцевий житель.

Про "заборонив реалізацію алкоголю" у місті чули, але це не заважає продавати його у місцевих "ресторанах". Однак через високі ціни люди, за словами очевидців, виїжджають за ним в Новоайдар.

"Наше "Шале" до речі працює і робить пиво, там де його можна продавати (у місті на кшталт сухого закону) коштує 120-140 р. літр. Горілка 450-500 р. - 0.7 л (в Айдарі, туди всі їдуть за пивом і горілкою). М'ясо на ринку 300-350 р., яйця 80-100 р. десяток", - пише мешканець Сєвєродонецька.

Читайте також:

У мережі показали актуальні ціни у сєверодонецькому "Шале"

Скільки зараз коштують продукти у Рубіжному: фото з магазину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк