06.03.2023, 14:16

На окупованій Луганщині молоді мами не можуть отримати виплати на дитину без паспорта РФ

Ольга Ранська | Всі новини автора
примусова паспортизація

На тимчасово окупованих територіях Луганської області росіяни продовжують примушувати населення оформлювати паспорт РФ. Більш того, вони вигадують все нові методи шантажу, аби люди не мали іншого виходу, як зробити собі цю "червону книжечку".

Про це сьогодні повідомляє ]]>пресслужба ]]>Луганської ОВА, передає Час Пік.

Так, наприклад, допомогу на народжену дитину в окупованому регіоні можна отримати лише при наявності паспорту РФ.

"Доля малечі, в чиєї мами інше громадянство, чиновників не бентежить. Хочеш прогодувати немовля – терміново йди в паспортний стіл і чекай", – йдеться в повідомленні ЛОВА.

Такі ж самі методи росіяни випробовують і на пенсіонерах. Нещодавно у так званій "ЛНР" вийшов закон, згідно якому пенсії тепер – також привілеї лише "громадян РФ". Крім того, виплата пенсії припиняється у разі реалізації права на пенсійне забезпечення відповідно до законодавства України – з дати здійснення перерахунку за українськими законами.

На додачу до всього, російські окупанти зробили все, аби ускладнити отримання соціальних виплат навіть у рублях, відключивши банкомати і таким чином позбавивши людей чи не єдиної можливості зняти готівку. Тепер і пенсіонерам, і людям з обмеженими можливостями доводиться звертатися за готівкою у визначені дні та вистоювати кілометрові черги.

Також без російських паспортів мешканці захопленої частини регіону не можуть вільно переміщатися з одного населеного пункту до іншого.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк