07.02.2023, 12:32

Або паспорт, або пенсія: В так званій "ЛНР" оновили закон про пенсійні виплати

Ольга Ранська | Всі новини автора
кошелек

Пенсію в самопроголошеній «ЛНР» не призначатимуть, якщо є аналогічні виплати в Україні чи Росії. Крім того, на окупованих територіях Луганщини вчителів змушують відмовлятися від українського громадянства та отримувати російські паспорти, а в деяких містах, за відсутності цього документа, знижують зарплату на 30%.

Глава так званої "ЛНР" Леонід Пасічник вніс зміни до "закону" про "призначення та виплату пенсій на території Луганської Народної Республіки", передає Час Пік. Відповідні зміни набудуть чинності 9 лютого 2023 р.  

Таким чином, за законами "республіки", пенсія буде призначатися лише при наявності паспорта РФ. Крім того, виплата пенсії припиняється у разі реалізації права на пенсійне забезпечення відповідно до законодавства України – з дати здійснення перерахунку за українськими законами.

"Право на пенсійне забезпечення відповідно до цього Закону не надається особам, які реалізували право на пенсійне забезпечення відповідно до законодавства РФ", - написано в "документі".

  ​​​​​​​ ​​​​​​​

Треба також зазначити, що за російським законодавством віковий бар'єр, по досягненню якого можна вийти на пенсію, постійно підіймають, починаючи з 2023 року. У період наступних п'яти років він зростатиме у чоловіків – зі 60 до 65 років, та у жінок – із 55 до 60 років.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти продовжують примушувати населення Луганської області отримувати паспорти РФ, аж до скорочення зарплат.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк