09.03.2023, 20:39

Засуджено ворожого інформатора, який наводив вогонь на ЗСУ та гумштаб у Сєвєродонецьку

прокуратура

13 років за ґратами проведе ворожий нформатор, який із перших днів оборони Сєвєродонецька наводив вогонь на ЗСУ та обласний гумштаб.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

За даними прокуратури, ворожого інформатора затримано та взято під варту на початку березня 2022 року. На користь держави-агресора діяв 23-річний учасник організованої злочинної групи, звинувачений у збуті наркотичних засобів та психотропів через Telegram-канал. Також він був раніше засуджений за наркозлочин.

Прокурори у суді довели, що під час підготовки до оборони міста чоловік за грошову винагороду наводив ворожий вогонь на укріплення українських військових. Він відстежував на вулицях Сєвєродонецька чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ. Цю інформацію також шукав у соцмережах та Telegram-каналах, де її оприлюднили проросійськи налаштовані підписники.

Цілі для поразки позначав на гугл-картах, робив скріншоти та відправляв через месенджер. Після цього повідомляв свого куратора про наслідки "прильотів".

Задокументовано, що зрадник передав координати обласного волонтерського штабу, що розміщувався на базі Льодового палацу спорту. Він зробив мітку "штаб тероборони" і повідомив ворогові про знаходження у приміщенні значної кількості українських військовослужбовців. Розвіддані засуджений надсилав представнику незаконного збройного формування "ЛНР", який з 2014 року у складі окупаційних військ РФ воює проти України.

Читайте також: У селі, що знаходиться біля Кремінної, ведуться контактні бої: Гайдай розповів про ситуацію на фронті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк