10.03.2023, 17:32

"Висадили з автобуса, назад не повернули": На окупованій Луганщині "вигрібають" всіх чоловіків, що залишилися

Ольга Ранська | Всі новини автора
мобілізація

Примусова мобілізація на окупованих територіях Луганщини йде на повний хід. З огляду на те, що армія окупантів має серйозні втрати, місцеві "військомати" підгрібають всіх представників чоловічого населення, хто ще залишився.

Інформація від підписника з'явилася у ТГ-каналі "]]>Трибун]]>", передає Час Пік.

Людей шукають через телефон, а якщо не можуть додзвонитися, то телефонують родичам:

"Військомати обдзвонюють хлопців, або, якщо не можуть додзвонитися, то їхніх родичів (в моєму випадку просили принести паспорт РФ). Мабуть, виконують розпорядження про постановку всіх на військовий облік", - пише очевидець.

Також місцеві мешканці повідомляють, що чоловіків ретельно перевіряють в автобусах, інколи знімають з маршруту, а що з ними відбувається далі - невідомо.

"По дорозі в Луганськ з Краснодону (Сорокине після 2016 року - прим. ред.) з маршрутки висадили чоловіків призовного віку, назад не повернули, автобус поїхав без них. Що з ними було далі - невідомо", - розказує підписник.

Окрім того, "військкомати" вирішили поповнити особовий склад за рахунок 18-річних дітей. Так, навчальні заклади зобов'язали подати списки всіх юнаків 2006 року народження. За інформацією Генштабу ЗСУ, саме вони мають стати ядром майбутньої хвилі, адже наразі в регіоні вже майже не залишилося вільних осіб, які підлягають мобілізації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк