12.03.2023, 14:59

На окупованій Луганщині мобілізованих не хочуть звільняти з армії за віком

Ольга Ранська | Всі новини автора
мобілізовані

Близько пів тисячі жінок звернулись до керівництва РФ з претензією, що у так званій "ЛНР" не діє російське законодавство у ситуаціях з військовослужбовцями: їхніх чоловіків не хочуть звільняти з армії за віком.

Про це сьогодні повідомляє пресслужба Луганської ОВА, передає Час Пік.

"Військове командування не приймає рапорти щодо звільнення за віком у чоловіків. Останні, напевно, й самі бажають повернутися додому, щоб залишитися живими, але вся система проти", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на окупованих територіях Луганщини росіяни продовжують заходи із примусової паспортизації населення. Це також стосується й мобілізованих:

"Військове керівництво РФ в обов’язковому порядку вимагає від всіх мобілізованих підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби в армії РФ. Для цього необхідно обов’язково мати серед решти документів копію паспорта громадянина РФ. В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх родин погрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту, передбаченого для військовослужбовців РФ", - зазначається в повідомленні ЛОВА.

Читайте також:

"Висадили з автобуса, назад не повернули": На окупованій Луганщині "вигрібають" всіх чоловіків, що залишилися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк