13.03.2023, 10:42

Оккупанты начали двигаться по трассе, ведущей в Славянск: Згурец о ситуации в Бахмуте

Віктор Білий | Всі новини автора

Ситуація у Бахмуті Донецької області залишається важкою. Окупанти з півночі міста почали рухатися трасою, що веде до Слов'янська та Краматорська.

Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо", передає Час Пік.

"Є певні зміни в зоні Бахмута. Противник з півночі Бахмута почав рухатися трасою, що веде до Слов'янська і Краматорська. Ситуація поки що не критична. Але ворог намагається використати будь-які можливості, щоб захопити більше українських територій. Цей рух на Слов'янськ і Краматорськ теоретично має потім розвернутися для того, щоб спробувати оточити наше угруповання, яке зараз захищає Сіверськ. Це припущення, але побачимо, чи вистачить у супротивника сил", - наголосив Згурець.

Він додав, що противник намагається реалізувати стратегію щодо оточення Авдіївки.

"На Авдіївському напрямку тривалий час ведуться бойові дії. Вже дев'ять років ЗСУ стримують просування ворога біля Авдіївки, яку ворог намагається оточити. Також Вугледар є одним із пріоритетних напрямків ворога. Там і далі будуть наступальні бойові дії противника. Але там система оборони ЗСУ побудована таким чином, що є відкриті ділянки, де ворогові важко просуватися. На інших напрямках ситуація не змінюється, хоча вона є досить гарячою", - зазначив Згурець.

Читайте також: Битва за Бахмут: конфлікт між міноборони РФ і Пригожиним досяг апогею, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк