13.03.2023, 11:48

"У плани не входить?": Жителі Лисичанська скаржаться на погану роботу "влади" по відновленню міста

Луганская, война

Під приводом "визволення" мешканців Донбасу російські окупанти безжально знищували обстрілами міста та села. Від багатьох населених пунктів залишилися лише руїни. Відновлювати їх росіяни не планують. Як обіцяють у пропагандистських новинах, на Луганщині відбудовуватимуть лише Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне з літа 2022 року перебувають під російською окупацією. З того часу мешканці цих міст постійно чують обіцянки про "відновлення та процвітання", повідомляє Час Пік.

У російських новинах постійно розповідають про те, як вся РФ допомагає відбудовувати Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне. Росіяни гордо слухають про "допомогу братньому народу", а жителі Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації намагаються розгледіти цю допомогу на місцях.

Мешканці Лисичанська скаржаться, що у місті не ведуться обіцяні відновлювальні роботи. У місті досі не скрізь дали світло, газ та воду.

Деякі лисичани у вигляді гуманітарної допомоги отримали деревину та цемент для ремонту своїх будинків. Але, за словами лисичан, цього недостатньо для відновлення житла.

У російських новинах показують, як багато й часто привозять будівельні матеріали з Татарстану до Лисичанська. Але люди цих будматеріалів майже не бачать. Як і численних будівельних бригад, які мають відновлювати зруйноване місто, як "обіцяють" російські теленовини.

Лисичани скаржаться, що у планах "влади" лише ремонт багатоквартирних будинків. А ось мешканцям приватного сектору доводиться залишатися зі своїми проблемами віч-на-віч. Про це, з посиланням на користувача мережі, повідомляє Telegram-канал "]]>Lis13chat]]>".

"За кілька днів зустріли лише одну бригаду, біля 8-ї школи, у приватному секторі, поралися з проводами нагорі. Наскільки відомо, Татарстан виділяє будівельні матеріали тільки для ремонту квартирних будинків, а приватних сектор треба самотужки, він не входить до планів відновлення. Гуманітарка будівельна частіше йде на продаж або своїм...", - пише користувач мережі.

Тільки ось обіцяного "великого ремонту" будівель та багатоповерхівок у Лисичанську так само не ведеться...

Сусідний Сєвєродонецьк дуже зруйнований обстрілами. Окупанти нашвидкуруч відремонтували комунікації. У місті, не у всіх та не скрізь, але є світло, газ та вода. Місцева "влада" підносить це, як "велике досягнення". У багатоповерхівках, що вціліли, замінюють вікна, двері, батареї та труби опалення. Після распіареного "ремонту" в квартирах залишається бардак та зникають речі.

А от у Рубіжному місцеві жителі скаржаться, що в місті не ведуться будь-які ремонтно-відновлювальні роботи. Людям доводиться самотужки латати постраждале житло у місті, від якого майже нічого не залишилося.

Мабуть, у плани окупантів не входить відновлювати інфраструктуру та житло "звільнених" міст та влаштовувати для мешканців Донбасу обіцяне "райське життя". Все що можуть – руйнувати та вбивати – вони вже зробили...

Читайте також:

"Закриті" двори, військові у підвалах та "відльоти" з центру: обстановка в Лисичанську за словами жителя, який днями побував у місті

Люди змушені зривати шпалери: у квартирах Лисичанська - комунальна катастрофа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк