16.03.2023, 10:37

Брудно і шумно: у мережі показали, як зараз виглядає околиця Лисичанська

Віктор Білий | Всі новини автора

У мережі неодноразово з'являлися повідомлення про те, що дороги в окупованому Лисичанську Луганської області повністю розбиті. А на околицях міста, взагалі морок - ґрунтові дороги перетворилися на суцільну "грязьову кашу".

Про це свідчить відео, яке опублікували мешканці Новодружеська у місцевих пабліках, передає Час Пік.

На кадрах видно, що в північній околиці Лисичанська Новодружеську, а саме в районі приватного сектору, від доріг залишилася лише назва. І весь час знімання відео чути звуки роботи артилерії.

Зазначимо, що Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що російський наступ у Луганській області наближається до кульмінації.

Як зазначають аналітики, речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський 15 березня заявив, що кількість наземних атак РФ на добу зменшилася з 90-100 до 20-30. Полковник пояснив, що окупанти втратили наступальний потенціал через значні втрати живої сили та техніки.

"Російський наступ у Луганській області наближається до кульмінації, якщо вже не досяг її, попри те, що Москва перекинула на лінію Сватове-Кремінна більшість підрозділів у складі щонайменше трьох дивізій", - йдеться у звіті.

В ISW вказують, що протягом останнього тижня росіяни досягли лише мінімальних тактичних успіхів у Луганській області. Водночас українцям вдалося провести контратаки та повернути деякі території у регіоні.

Читайте також:

Як з Лисичанська та інших міст окупованого Донбасу потрапити в Україну: актуальна інформація на березень 2023 року

"Люди майже рік без комунікацій": життя в Лисичанську після окупації починає напружувати навіть "ждунів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк