18.03.2023, 09:09

"Могилізація" триває: Окупанти оголосили про початок масштабних військових навчань на Луганщині

Иллюстративное фото / Открытый источник

Окупаційна "влада" на захоплених територіях Луганської області оголосила про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого місцевого населення.

У такий спосіб вони намагаються приховати тотальну мобілізацію. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Час Пік.

"Окупаційна влада на захоплених територіях Луганської області заявила про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення Старобільська, Щастя, Новоайдару, Новопскова та Нижньотеплого, які мають паспорти з написами "лнр" та "російська федерація". Таким чином окупанти намагаються приховати тотальну мобілізацію у вищеназваних населених пунктах", – йдеться у повідомленні.

В останні тижні кількість важкопоранених російських окупантів значно збільшилася. За даними Генштабу ЗСУ, в окупованому Сватовому росіяни облаштували новий госпіталь. На даний час там перебуває близько 30 тяжко поранених російських військових, які були завезені туди протягом останніх двох діб.

Кількість евакуаційних рейсів на територію РФ побільшало з двох до трьох на тиждень. До обслуговування поранених залучають місцевих жителів, які мають хоч якусь медичну освіту.

Великі втрати змушують російське командування вигадувати нові способи поповнення рядів воюючої армії. Мобілізація триває як на території РФ, так і на окупованій території України.

Окупаційна "влада" обіцяє "звільненим" мешканцям Донбасу всі блага та права після отримання російського паспорта. Але щойно жителі ОРДЛО стають "громадянами РФ", їх без жалю відправляють "на забій".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк