21.03.2023, 16:56

"Людей практично немає": що повідомляють про ситуацію в Рубіжному очевидці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
пенсия

Попри те, що в тимчасово окупованому Рубіжному Луганській області частково "присутні" комунікації - місто практично порожнє. Та й настрій у людей "вже не той", що був раніше.

Про це повідомляє Telegram-канал ]]>"ТРИБУН | СХІД"]]>, передає Час Пік.

За словами учасниці регіональних інтернет - спільнот, яка побувала в місті, стало відомо, що кількість місцевих жителів не така велика, як повідомляє російська пропаганда.

За наявності комунікацій: електрики, водопостачання та газу - місто практично порожнє. За період перебування у місті на вулицях їй зустрілося дуже мало людей.

"По місту, якщо коротко - ...! Світло, вода і газ є. Людей взагалі практично немає. Ми там пробули години три - якщо людина 50 побачила по всьому місту проїхавши, то добре", - повідомляє учасниця чату, яка побувала в Рубіжному.

У соціальних мережах раніше повідомлялося про те, що пенсіонери міста одержують пенсію і тому мають кошти для існування. Термін дії пенсійних карток, які були видані на рік, добігає кінця. А для того, щоб отримати нову банківську картку, необхідні документи РФ.

"У пенсіонерів закінчується дія карток пенсійних, їх їм видали всім на один рік. Тепер, щоб її обміняти, потрібно отримати паспорт РФ", - пише очевидиця.

Як повідомлялося раніше, мешканців тимчасово окупованого Рубіжного Луганської області місцева "влада" змушує отримувати російські паспорти.

Настрій у людей погіршився, хоча присутні "місцеві жителі", які впевнені, що життя налагоджуватиметься.

"Є окремі аборигени, які кажуть, що хохлів відігнали й зараз усе налагоджуватиметься", - каже вона.

Також місцева мешканка, яка приїжджала додому, повідомила про "відносну" тишу у Рубіжному.

"Було відносно тихо, без +, але чути непогано -", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

"Депортували та примусово змінили громадянство": окупанти продовжують вивозити неповнолітніх із Луганської області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк