21.03.2023, 22:45

Названо 5 рослин, які обов'язково варто посадити у березні: радуватимуть до морозів

огород

Березень - ідеальний час для того, щоб посадити квіткові рослини, які тішать око все літо. Не варто чекати настання спеки. Садівницькі роботи можна розпочинати вже зараз.

Про те, які рослини посадити у березні, розповість Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Петунія

а

Найчастіше петунію продають у квіткових горщиках, але на клумбі вона виглядатиме не менш привабливо. Насіння можна посіяти вже в березні, через тиждень-два з'являться листочки. Коли холоди спадуть - пересадіть у відкритий ґрунт. Цвісти петунія буде до кінця осені.

Флокс

аа

Флокси на розсаду висаджують у березні. Перші паростки з'являться за тиждень. Коли земля прогріється - їх можна пересадити в землю. Цвітіння розпочнеться у червні та продовжиться до холодів.

Вербена

ааа

Вербена невибаглива, відрізняється яскравими квітами і тішить око до заморозків. Насіння висівати можна у березні. Однак з висаджуванням саджанців у відкритий грунт поспішати не варто. Це краще зробити у травні.

Аліссум

в

На розсаду аліссум можна висівати наприкінці березня чи на початку квітня. Наприкінці травня розсаду пересаджують у відкритий ґрунт. Безперервне та довге цвітіння гарантоване.

Лаванда

вв

На розсаду лаванду також висівають у березні. З настанням тепла переносять у відкритий ґрунт. Рослину, як правило, висаджують перед вікнами спальні або вітальні, щоб її запах відлякував комах. Цвіте лаванда до кінця жовтня.

Читайте також: Наприкінці березня Україну накриє снігом: синоптики назвали дати та регіони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк