22.03.2023, 15:33

Жителі Лисичанська та Старобільщини очолили "структури" так званої "ЛНР"

зрадники

За процесуального керівництва прокурорів Старобільської та Лисичанської окружних прокуратур Луганської області двом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це в ТГ- каналі повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік. 

За даними слідства встановлено, що житель міста Лисичанська та уродженець села Новоолександрівка Старобільського району Луганської області добровільно почали співпрацювати з загарбниками. 

При окупаційній владі дані особи були призначені на керівні посади та виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції так званої "ЛНР".

Один з підозрюваних раніше працював начальником частини Рубіжанського аварійно-рятувального загону. У липні 2022 року 44-річний чоловік добровільно обійняв посаду "начальника ДПРЧ-59 Лисичанського відділу ЛНР".

Також, у березні 2022 року, отримав "посаду" "начальника відділу забезпечення життєдіяльності с.Новоолександрівка адміністрації Біловодського району ЛНР" 60-річний місцевий житель. 

Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – працівники Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області та СБУ.

Читайте також:

У Лисичанську окупаційна пропаганда розповідає дітям казки про "кримську весну"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк