27.03.2023, 09:15

Сєвєродонецьк сильно зруйнований, на повноцінне відновлення міста знадобиться близько 5-10 років - голова РДА

Северодонецк, война

Ситуація в окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині критична. У місті погіршується санітарно-гігієнічна обстановка. Триває терор місцевих мешканців. У таких умовах доводиться жити мирним людям, яких у місті лишається близько 8-10 тисяч.

В окупованому Сєвєродонецьку спостерігається нестача ліків, проблеми з працевлаштуванням, не працює каналізація, перебої зі світлом та водопостачанням. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив голова Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко, передає Час Пік.

"Зима була дуже важка. Фактично опалення не було, доступ до електроенергії мала дуже обмежена кількість місцевих мешканців, грітись доводилось твердим паливом і це в багатоповерховій забудові. Зараз людей трохи людей стало більше, тому що весна. В плані температури ситуація покращилась, але дійсно санітарно-гігієнічна обстановка погіршується, не стає кращою також ситуація з продуктами, ліками та працевлаштуванням. Продовжується терор місцевих мешканців щодо паспортизації та мобілізації. Якихось покращень не вбачається", - сказав Власенко.

Як зазначив голова Сєвєродонецької РДА, за приблизними підрахунками у Сєвєродонецькій громаді зруйновано 70% усієї інфраструктури. Досить значні руйнування у самому місті.

"Це складно сказати якимись конкретними відсотками. Я так розумію, що приблизно 70 % всієї інфраструктури зруйновано. Деякі об’єкти ми не зможемо відновити, необхідно буде нове будівництво. Деяким необхідно буде робити серйозну модернізацію та реконструкцію. Якийсь відсоток - буде поточний ремонт", – ]]>зазначив ]]>Власенко в інтерв'ю виданню "Трибун".

На його думку, більш-менш безпеку у Сєвєродонецьку можна буде відновити за півроку-рік після деокупації, а на повноцінне відновлення знадобиться 5-10 років.

Читайте також: "Дуже важко жити. Люди ледве витягують. Багато хто збирається їхати": про життя в окупованому Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк