30.03.2023, 19:30

В деокупованих населених пунктах Луганської області розпочинає роботу евакуаційна група поліції "Білі янголи Луганщини"

Марина Гончар | Всі новини автора
білі янголи луганщини

З 30 березня в деокупованих населених пунктах Луганської області розпочинає роботу Евакуаційна група поліції "Білі янголи Луганщини" 

Про це повідомила пресслужба Луганської ОВА у своєму Telegram-каналі, передає Час Пік.

"Рішення про створення спеціалізованої групи прийнято з урахуванням складності ситуації в селах та селищах Луганщини, які щодня перебувають під ворожими обстрілами", - йдеться в повідомленні.

Працівники поліції у складі групи "Білі янголи Луганщини" майже місяць удосконалювали знання з правил проведення евакуаційних заходів, пройшли спеціалізовану підготовку з тактичних дій та надання домедичної допомоги пораненим.

Основні завдання поліції "Білі янголи Луганщини":

  • Евакуація населення з місць, наближених до районів активних бойових дій;
  • евакуація постраждалих з місця обстрілу;
  • супровід та доставлення гуманітарної допомоги громадянам, що проживають в прифронтових населених пунктах. 

Зазначається, що у розпорядженні поліцейських є автомобілі підвищеної прохідності та сучасні засоби надання екстреної домедичної допомоги. Екіпажі оснащені захисними комплектами - касками та бронежилетами, для захисту громадян під час евакуації.

"Вже сьогодні спеціалізована група вирушає до небезпечних районів для надання допомоги населенню Луганської та сусідніх областей", - повідомили в пресслужбі ОВА.

Читайте також: "Може, для початку повернете зв'язок?": Абонентів "Лугакому" обурили заяви про перехід на російську систему нумерації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк