17.04.2023, 12:58

"Усе в найкращих традиціях Росії": у мережі з'явились нові кадри з смт на Луганщині

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Луганська

Росія разом з руїнами принесла на окуповані території свої так звані "традиції". У мережі з'явились нові кадри з тимчасово окупованого смт Білого на Луганщині.

Свіжі фото з'явились у Telegram-каналі "]]>Артут]]>", передає Час Пік.

На них помітно, що напис з назвою населеного пункту знаходиться на фоні, що пофарбований в кольори георгіївської стрічки, а на стіні напис "Город Героев" і зображення зірки. На лавках та біля них купа сміття та алкоголю.

Раніше повідомлялось, що на окупованій території Луганської області росіяни здійснюватимуть військовий призов. Під нього підпадають юнаки, яким 2023 року виповнюється 18 років. За даними ЛОВА, до громад, де "військові комісаріати" відсутні, для забезпечення планової роботи "призовних комісій" буде організовано доставку "членів комісій". Водночас в окупованих населених пунктах незаконні "адміністрації" отримали вказівку від Міноборони РФ скласти списки військовозобов'язаних, які отримали російські паспорти. Тільки на захоплених територіях Донбасу росіяни створили 23 свої "військкомати".

Крім того, нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують примусову паспортизацію населення, погрожуючи тим, хто відмовляється отримувати паспорт РФ, наслідками. Наприклад, депортацією з конфіскацією усього особистого майна.

Читайте також: ЗСУ б'ють по тилах ворога на Луганщині, готуючись до контрнаступу: аналітика ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк