18.04.2023, 13:42

Так виглядає російське "визволення": у мережі з'явились нові кадри з окупованого Рубіжного

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Рубіжне

"Руський мир" приніс із собою лише руїни та хаос, знищивши українські міста, у яких раніше вирувало життя.  У мережі з'явились свіжі фотографії з тимчасово окупованого Рубіжного Луганської області.

Фотознімки з'явились в Telegram-каналі "Артюх", передає Час Пік.

Повідомляється, що на кадрах зображена знищена частина ДСНС, а також елеватор «Голден Агро». На фото помітно, на що окупанти перетворили Рубіжне. На будівлях одразу можна побачити ознаки війни: зруйновані будівлі, на яких видно залишки від пожеж і вибиті вікна.

Нагадаємо, що нещодавно в тимчасово окупованому Рубіжному змогли побувати місцеві жителі, які поділилися враженнями про поїздку. На їхню думку - потрібно почекати з поверненням додому. З приходом "руського мира" вода, світло, газ і тепло стали чимось зі сфери фантастики. Пенсіонерам, для того, щоб отримати гроші, потрібно записатися, а потім ще відстояти кілометрову чергу. При цьому в місті, зі слів очевидців, "гуркоче вдень і вночі".

Крім того, у місті панує мародерство. Насамперед до нього причетні самі місцеві. Варто зазначити, що мародерство охопило всю окуповану Луганщину. Воно стосується не лише квартир, будинків та гаражів, а й навіть цвинтарів. Так, наприклад, у Попаснянському районі росіяни знімають кам'яні пам'ятники з могил. Потім їх везуть до Кадіївки, де наносять на плити прізвища та імена загиблих окупантів, бо так дешевше, ніж купувати нові пам'ятники.

Читайте також: "Працюють за їжу": місцеві скаржаться на "зарплати" в Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк