19.04.2023, 15:27

У Сєвєродонецьку окупанти "полюють" на людей, які намагаються дзвонити в Україну

Сєвєродонецьк, звя'зок

На тимчасово окупованих територіях Луганщини, зокрема у Сєвєродонецькому районі, російські загарбники виловлюють людей, які намагаються налагодити мобільний зв'язок з рідними.

Про це сьогодні в ]]>ефірі ]]>телеканалу "Еспресо" розповів очільник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, передає Час Пік.

Як відомо, мобільного та інтернет-зв'язку тут люди не бачили вже декілька місяців, але знаходяться сміливці, які намагаються спіймати сигнал на дахах багатоповерхівок. Саме таких відчайдухів окупанти та їхні місцеві посіпаки намагаються зловити та затримати. Про це свідчать розповіді очевидців у соціальних мережах, що наразі підтвердив Роман Власенко.

"Сама причина того, що окупанти відключили мобільний зв'язок та інтернет на мобільному зв'язку, пов'язана з тим, що люди намагаються інформувати наших хлопців, своїх близьких і родичів про те, що там насправді відбувається. Саме з цим пов'язані обмеження. Тому дійсно, є інформація, що окупанти виловлюють людей, які намагаються спілкуватися з Україною, скажімо так, і реалізовують на них заходи впливу", - сказав голова Сєвєродонецької РДА.

Нагадаємо, мобільний зв'язок у "трикутнику" Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне було відключено у лютому поточного року. Окупанти пояснюють це "військовою необхідністю", проте постійно обіцяють місцевим жителям його відновлення - тепер вже не раніше літа.

Попри побутові незручності, викликані відсутністю зв'язку, це ще й життєво важлива необхідність. Так, вже відомі непоодинокі випадки, коли люди помирали через неможливість викликати швидку допомогу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк