21.04.2023, 07:31

"Недоросіяни": в ISW розповіли, чому Кремль хоче зберегти КПП з окупованими територіями України

Віктор Білий | Всі новини автора

У Кремлі мають намір зберегти митні пункти пропуску із незаконно анексованими східними регіонами України з міркувань безпеки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 20 квітня, передає Час Пік.

Зазначається, що згідно із заявами російських військкорів, блокпости на КПП значно уповільнюють постачання російських боєприпасів на передову у Донецькій області.

"Путін, ймовірно, намагається виправити затримки шляхом розширення штату, щоб прискорити перевірки на пунктах пропуску та не думає про можливість усунення цих перешкод", - зазначають в ISW.

За аналогією з посиленням заходів безпеки біля Керченського мосту, Росія використовуватиме КПП з іншими окупованими територіями з міркувань безпеки. Крім того, вони заважатимуть чоловікам із ТОТ бігти до Росії від примусової мобілізації.

"Існування цих контрольно-пропускних пунктів ще більше підкреслює, що російські чиновники не вважають мешканців окупованої України громадянами Росії й керують як окупаційна влада, якою вона є, попри постійні заяви про те, що незаконно анексовані території є частиною Росії", - пишуть аналітики. ISW.

Читайте також: Продовжує зображати із себе лідера воєнного часу, - ISW про поїздку Путіна на окуповані території

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк