22.04.2023, 17:44

"Сумнівні вікна, плівка або компенсація": в окупованому Лисичанську оформлюють допомогу за однієї умови

Лисик

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області триває "процедура" оформлення допомоги від загарбників з відновлення житла. В обмін на будівельні матеріали вони пропонують отримати новий документ.

Про це повідомляють учасники регіональних чатів, передає Час Пік. 

За інформацією від місцевих жителів, епопея з компенсацією триває з липня минулого року. Ось тільки мало кому пощастило отримувати хоча б якісь будівельні матеріали, не кажучи вже про грошову "допомогу".

"Ага, і мільйони, і трильйони. Починаючи з липня місяця 2022 року, записували на Малиновського про руйнування. Підпадали максимум ті, у кого немає вікон і дахи розбиті. Першим, по-моєму, 50 людям ставили вікна, але такі, що краще і без них. Деяким давали плівку для заклеювання вікон", - повідомляють у мережі.

Окупанти навіть зняли на відео процес ремонту одного з дахів - усе для людей. Ось тільки після фільмування заселили у відремонтоване житло зовсім не місцевих.

"Далі з дахами - це тільки приймали заяву. Було одне відео, що перекривали дах, типу для людей, але не тут то було. У цей будинок заселили цих виродків, тому і зняли відео", - стверджує автор допису. 

Будівельні матеріали лише в малій кількості потрапляли до простих мешканців. Левова частка пішла на ремонт центрального ринку, оскільки завідує ним, за словами автора, дружина "мера" міста. 

"І за вікна, і плівку показували, що багато привезли - воно то так. Ось тільки все пішло на центральний ринок - точніше, що від нього залишилося. Вікна на продаж, плівка для модулів - тому, що ринком завідує дружина Скорого", - зазначає очевидець.

Отримати такого роду допомогу можна тільки за наявності документів на житло. А після процедури тим, хто реєструвався, було запропоновано отримати новий паспорт. 

"І найголовніше - ті, хто отримав плівку і вікна, були господарями житла за документами. А ті, хто без доків, або в кого там залишилися батьки, діти, бабусі, дідусі тощо, а документи не на них - то дуля вам. Не приймали заяву. Багато хто, хто там залишився, дзвонили родичам, які виїхали в Україну, і говорили - приїжджай у Лисичанськ - отримаємо плівку для вікон. І під кінець - тих, хто реєструвався, господарі на це все через деякий час викликали отримувати паспорт ЛНР", - пишуть у чаті.  

Читайте також:

"Освіта по-російськи": в мережі з'явилися кадри однієї зі шкіл Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк