23.04.2023, 10:56

Величезні черги біля банку, зростаючі звалища, безробіття: що відбувається в окупованому Сєвєродонецьку

что происходит в оккупированном Северодонецке

Сєвєродонецьк опинився в окупації у червні 2022 року. З того часу місто живе наче за часів Середньовіччя. Кожен новий день – випробування та мрії про нормальне людське життя.

На Луганщині росіяни активно готуються до наступу української армії. У регіоні окупанти будують оборонні споруди, посилюють режим та максимально обмежують поширення інформації про те, що відбувається на захоплених територіях, повідомляє Час Пік.

Окупанти щось "відновлюють" тільки у Сєвєродонецьку, де вибирають для цього виключно вцілілі будинки та роблять там "якісний" ремонт - міняють вікна та двері, попутно виносячи з квартир все, що сподобалося.

Потім у ці квартири вселяють російських військових та "гастролерів" із РФ та окупованих раніше міст Луганщини.

За ]]>інформацією  ]]>Луганської обласної військової адміністрації, у Сєвєродонецьку на все місто функціонує лише одне відділення банку, яке працює не повний робочий день.

"Щодня там збираються черги у сотні людей. А отримують послуги одиниці. У сусідніх населених пунктах ситуація не краща. Аби вирішити свої проблеми, люди змушені їхати до Луганська. Але ж усім містом не вирушиш. Залишається чекати. Біля стін банку", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

Окупанти вирішили максимально обмежити поширення інформації про події у Сєвєродонецьку. Людей, які намагаються зв'язатися з рідними по мобільному телефону, затримують "до з'ясування".

Про якісну медичну допомогу люди вже давно забули.

Місто оточене стихійним звалищем, яке розростається з кожним днем. Санітарна ситуація в місті погіршується.

Про ситуацію в окупованому Сєвєродонецьку розповіли керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк та голова Сєвєродонецької районної держадміністрації Роман Власенко в ефірі національного телемарафону.

Читайте також новини міста:

"Магазини ростуть як гриби. Ями засипали": які "плюси" знаходять у своєму житті мешканці окупованого Сєвєродонецька

"Немає жодного цілого будинку": вулиця окупованого Сєвєродонецька нагадує декорації для фільму про постапокаліпсис

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк