24.04.2023, 12:27

Паспортизація триває: У мережі з'явилось відео черг в Алчевську

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Алчевськ

У тимчасово окупованому Алчевську Луганської  області триває добровільно-примусова паспортизація. Люди стоять у великих чергах, щоб отримати російський паспорт. 

Нове відео опублікував Telegram-канал "Северодонецк | ЛХС 1934", передає Час Пік.

На ньому можна побачити велику кількість людей, що стоять в черзі за російським паспортом. Раніше це не дуже поспішали робити, проте зараз російська так звана "влада" тисне на населення, у якого фактично не залишається вибору. Без російського паспорта не можна отримати майже ніякі базові послуги, наприклад, пенсію.

Раніше повідомлялося, що в Алчевську життя завмерло з приходом "руського миру", як і в багатьох містах окупованої Луганщини. Населений пункт перетворився на чергову базу росіян, у місті приїжджих більше ніж місцевих. За роки життя у "руському мирі" жителі Алчевська забули, що таке якісні комунальні послуги та затишне комфортне життя. Окупаційна "влада" не може навіть забезпечити городян якісним водопостачанням. Мало того, що вода з'являється в кранах не щодня, так вона ще й непридатна для вживання.

Нагадаємо, що у всіх містах окупованої Луганської області загарбники намагаються пришвидшити паспортизацію. За словами місцевих жителів, електронні черги працюють через раз, тому записатись складно, а без російських документів вже майже нічого не можна зробити. У тих, в кого немає російського паспорта, вираховують частину зарплатні. У деяких містах використовують пересувні пункти та виїзну паспортизацію. Імовірно, процедуру пришвидшують, щоб використати її для фальсифікації  "виборів", що планують провести восени.

Читайте також: "Бавовна" в Алчевську: окупанти показали наслідки "привіту" від HIMARS

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк