30.04.2023, 20:49

"Розуміють, що їх звідти вибиватимуть": на Сватівському напрямку противник готується до оборони

разбитая российская техника

На Сватівському напрямку російська армія підготовленими підрозділами намагається атакувати підрозділи ЗСУ у пошуках слабких місць, проте успіхів не має. Противник будує оборону, бо розуміє, що його вибиватимуть.

Про це ]]>розповів]]> командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахілес" 92 ОМБР Юрій Федоренко в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

За словами Федоренка, російські військові почали оборонятися.

"У місті Сватове закопано три чи навіть чотири лінії оборони. Противник продовжує робити фортифікаційні споруди. Розуміють, що їх звідти вибиватимуть. На Бахмутському напрямку ситуація набагато складніша", - зазначив військовий.

Федоренко також повідомив, що  Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію на підступах до Бахмута, де війська РФ сконцентрували більше військових та техніки, щоб перерізати шляхи сполучення для українських військових та позбавити можливості здійснювати постачання для оборони Бахмута.

"Противник за останні дні успіху на підступах до міста Бахмут не має і шляхи сполучення під контролем Сил оборони. У самому місті вони також успіху не мають. Сили оборони подекуди забирають ініціативу на себе. Тобто противнику не вдасться взяти місто Бахмут до 9 травня і далі також", - підсумував Федоренко.

Читайте також: Замість ППО та станцій РЕБ: на окупованій Луганщині патрулювати небо виведуть бюджетників, - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк