06.05.2023, 21:40

Війська РФ, ймовірно, відмовилися від планів щодо Бахмута, очікуючи наступу ЗСУ, - ISW

бахмут

Міністерство оборони РФ, ймовірно, відмовилося від наступу на Бахмут Донецької області на користь підготовки до очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Про це свідчить ]]>звіт]]> Інституту дослідження війни (ISW), повідомляє Час Пік.

У ISW припускають, що таким чином російські військові можуть поставити ПВК "Вагнера" та її керівника Євгена Пригожина у потенційно складне становище. Пригожин випустив серію відеороликів, в яких оголосив, що його бойовики підуть з Бахмута 10 травня, якщо не отримають необхідні запаси, і зробив особливо різкі та емоційні випади в бік начальника Генштабу РФ генерала армії Валерія Герасимова та міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Гнів Пригожина в одному з останніх відео говорить про те, що Міноборони РФ, ймовірно, скасувало пріоритет Бахмута та перемістило оперативний центр в інше місце на фронті. Тому "вагнерівці" не зможуть діяти ефективно.

Ключові висновки ISW:

  • Постійна наполегливість ПВК "Вагнера" у Бахмуті несумісна із загальним уповільненням темпів російських операцій в інших частинах України.
  • Міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив новопризначеному заступнику міністра з тилу Олексію Кузьменкову контролювати постачання озброєння та техніки.
  • Російська окупаційна влада оголосила про насильницьке виселення 70 тисяч мирних жителів окупованої частини Запорізької області.
  • Російські війська провели наземні атаки в районі Кремінної та Авдіївки, і досягли незначних успіхів у Бахмуті.
  • Російські блогери стверджували, що ЗСУ проводили обмежені контратаки під Бахмутом.
  • Російська окупаційна влада продовжує заходи щодо посилення громадського контролю над окупованими територіями.

Читайте також: Військовий експерт прокоментував заяви Пригожина про вихід "вагнерівців" з Бахмута

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: