07.05.2023, 22:46

Сильні бої та "прильоти": що відомо про ситуацію в Кремінній та навколишніх селах

кременная

У тимчасово окупованій Кремінній та навколишніх населених пунктах дуже неспокійно, страждають мирні жителі. Напередодні в районі точилися сильні бої.

Про це повідомляє Telegram-канал "]]>Донбас Оперативний]]>" з посиланням на регіональні чати, передає Час Пік.

"Страдають околиці і часто почало прилітати по "об'їзній". Спілкувався з медпрацівниками, щодня є поранені цивільні, в основному осколкові. Їм по можливості допомогу надають на місці, "важких" везуть до Луганська", - йдеться у повідомленні.

За словами користувача мережі, Житлівка та Піщане - мертві села. Людей майже не лишилося. Дорог теж немає, на легковій машині краще не їздити. Червонопопівка - майже знищена.

"Цілих будинків немає (у Червонопопівці - ред.), хоча б осколками, але зачеплений кожен будинок. У кожен третій будинок було пряме влучення. Мешканців залишилося від сили 15-20, які там постійно живуть. До них приїжджають родичі чи знайомі відвідати. Комунікації: світло, газ вода - немає вже трохи більше року. У дощову погоду замість дороги - бруд по коліно, відповідно, доріг немає, міст зруйнований. Їздить маршрутка до Кремінної 1 раз на день точно, виїхати нею можна, але ті, хто там залишився, на жаль, чи не хочуть, чи нікуди", - розповідає користувач мережі.

Зазначається, що 5-6 травня йшли сильні бої, було багато "прильотів" по населених пунктах на околицях Кремінної.

Читайте також: 10 "фактів" про Лисичанськ, які ви точно не знали, але нейромережа змогла здивувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк