08.05.2023, 20:53

На Луганщині викрито двох медиків, які побажали працювати на окупантів

прокуратура

На Луганщині викрили ще двох медиків, які добровільно почали співпрацювати з окупантами та зайняли високі "посади".

Про це ]]>повідомляє]]> прокуратура Луганщини, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію України мешканка Новоайдара почала активно співпрацювати з окупаційною владою. Вона добровільно обійняла посаду так званого "державного санітарного лікаря" в "Новоайдарській районній санітарно-епідеміологічній станції ЛНР".

Фігурантка здійснює контроль за перевірками дотримання підприємствами, установами та організаціями району санітарних норм, видає обов'язкові для виконання "приписи та постанови", а також взаємодіє з іншими органами "влади" на території "ЛНР".

Ще один підозрюваний, мешканець Рубіжного, у січні 2023 року став так званим "головним лікарем" "Кремінської центральної районної багатопрофільної лікарні ЛНР", яка є складовою виконавчого органу окупаційної влади "Міністерства охорони здоров'я ЛНР".

На займаній "посаді" він організує роботу медичного закладу за стандартами РФ та всіляко підтримує збройну агресію Росії проти України.

За протиправні дії фігурантам загрожує позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати посади або займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: 10 "фактів" про Лисичанськ, які ви точно не знали, але нейромережа змогла здивувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк