09.05.2023, 10:46

Компенсація за втрачене або пошкоджене житло: Лисогор розповів про порядок та способи подання заявок

Компенсация за утраченное или поврежденное жилье

Мешканці Луганської області продовжують подавати заявки щодо надання компенсації за пошкоджене чи знищене житло. Часто вони стикаються з труднощами при поданні заявок та наданні необхідної інформації.

Надати інформацію про пошкоджене чи зруйноване нерухоме майно тепер можна й в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) Луганщини, які відкрилися у гуманітарних хабах для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, повідомляє Час Пік.

Мешканцями Луганської області вже подано 34 104 інформаційних повідомлення про пошкоджене або знищене нерухоме майно. Опрацьовано та внесено до Реєстру пошкодженого та знищеного майна 8551 інформаційних повідомлень від мешканців Луганщини.

Глава Луганської ОВА зазначив, що правові та організаційні засади надання компенсації за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна врегульовані Законом України від 23 лютого 2023 року ]]>№2923]]>, який набуде чинності з 22 травня 2023 року.

Артем Лисогор розповів про порядок компенсації за зруйноване майно, про механізми збору інформації та документів, які були втрачені. Також він розповів про те, як бути громадянам, які хочуть отримати компенсацію за пошкоджене / знищене житло, яке поки що знаходиться на окупованій території.

Предоставить информацию о поврежденном или разрушенном недвижимом имуществе можно и в ЦПАУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк