11.05.2023, 19:52

На "мера" Лисичанська та ще 6 "керівників" Луганщини чекає в'язниця

прокуратура луганщины

Незаконний "мер" Лисичанська та шестеро інших "чиновників" з окупованої Луганщини постануть перед судом. Відповідні обвинувальні акти направлені до судових інстанцій.

Про це ]]>повідомляє]]> прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що мешканця Лисичанська у липні 2022 року було призначено на посаду "виконувача обов'язків голови адміністрації міста". Так званий "керівник" насаджує окупаційний режим та всіляко вихваляється "результатами" роботи псевдооргану, а також планами щодо "відновлення" зруйнованого міста. Крім того, у раніше розпочатих кримінальних провадженнях фігурант підозрюється в участі у діяльності не передбачених законом України збройних формувань, сприянні діяльності терористичної організації та перебуває у розшуку. Відомо, що у 2014 році він перейшов на бік ворога та поїхав до "ЛНР" при звільненні міста від НЗФ. В останні вісім років чоловік воював у "6-му окремому мотострілецькому козацькому полку ім. Платова" проти ЗСУ. Після повномасштабного вторгнення він прибув "звільняти" Луганщину.

Ще троє обвинувачених - мешканці Луганщини, які навесні та влітку 2022 року зайняли "посади" так званих "начальників відділів життєзабезпечення" в окупаційних адміністраціях. Двоє з них "керують" у Сватівському районі, останній - у Старобільському. Навесні два колаборанти зі Станиці Луганської та фігурантка зі Старобільщини очолили так звані "управління соціального захисту населення" та "пенсійний фонд" у відповідних "районних адміністраціях". Псевдоначальники налагоджують роботу незаконних структур на території тимчасово окупованих населених пунктів та поширюють проросійські наративи.

Всім правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: 10 "фактів" про Лисичанськ, які ви точно не знали, але нейромережа змогла здивувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк