15.05.2023, 08:51

Бої за Бахмут: В ISW розповіли про ситуацію навколо міста

Віктор Білий | Всі новини автора

Війська РФ не досягли додаткових підтверджених успіхів на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

"Російські сили провели безуспішні наступальні операції в самому Бахмуті; в 9 км на північний захід від Бахмута в районі Григорівки, Богданівки й Хромового; і в 14 км на південний захід від Бахмута в районі Білої Гори й Предтечино", - йдеться у повідомленні.

Також росіяни провели безуспішні наземні атаки поблизу Оріхово-Васильівки (11 км на північний захід від Бахмута).

Тим часом Сили оборони України продовжують просуватися вперед і захоплювати позиції окупантів у передмісті на північ і на південь від Бахмута.

Про це повідомляє заступник міністра оборони Ганна Маляр.

"За сьогоднішній день захопили понад десять ворожих позицій на північних та південних околицях Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського", - написала вона у ТГ-каналі 14 травня.

За її словами, "взято в полон ворожі військові з різних частин."

"Хто знає реальну обстановку і перебуває зараз там, розуміють всю гостроту ситуації", і що зараз "один метр за складністю виконання завдань коштує 10 км", - написала Маляр.

При цьому в самому Бахмуті, як і раніше, "дуже спекотно".

За інформацією пропагандистських ресурсів, ЗС РФ нібито втратили контроль над лісом на захід від Кліщіївки. "Йдуть тяжкі бої в районі міста".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк