15.05.2023, 11:43

Або хабар, або мобілізація: Як окупанти на Херсонщині поповнюють свої втрати

Альона Тихоненко | Всі новини автора
мобілізація РФ

На тимчасово окупованих територіях України окупанти продовжують поповнювати свої втрати через примусову мобілізацію. Так на Херсонщині росіяни забирають чоловіків до війська, якщо ті відмовляються платити хабаря.

Про це повідомляє ]]>Генштаб]]>, передає Час Пік.

Повідомляється, що в деяких населених пунктах Херсонської області  ворог насильницьким способом затримує чоловіків, які відмовились від українського громадянства й оформили російський паспорт. Загарбники вимагають хабар за відстрочку від мобілізації. Якщо його не сплачують, то чоловіків відправляють на фронт:

"Осіб, які відмовляються від сплати хабаря, або не мають необхідної суми коштів, окупанти відправляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки. Після цього вказані особи потрапляють до населених пунктів, що межують з лінією бойового зіткнення", — йдеться у зведенні Генштабу.

Нагадаємо, що поповнюють свої втрати окупанти й на окупованих територіях Луганщини. У так званій "ЛНР" планують провести нову хвилю мобілізації, під яку можуть потрапити як відмобілізовані особи, так і школярі та студенти. Наприклад, у Сватівську громаду уже надійшов резерв з осіб, які лікувались та проходили реабілітацію через психічні розлади.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також: "Обманка плюс реальна ракета": Окупанти повідомляють про нові "прильоти" в Луганську - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк