15.05.2023, 09:41

"Обманка плюс реальна ракета": Окупанти повідомляють про нові "прильоти" в Луганську - відео

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 15 травня в окупованому Луганську знову неспокійно. Російські пропагандисти підтверджують "приліт" у місті. Пишуть, що вибух стався в районі "військового авіаційного училища штурманів".

Про це повідомляють пропагандистські ресурси та телеграм-канали, передає Час Пік.

"Знову прильоти Луганськом. У районі автовокзалу зафіксовано два прильоти. Удар, найімовірніше, був завданий ракетою Storm Shadow. Судячи з двох вибухів (один глухий, один потужний), ймовірно знову противник працював дуплетом (обманка плюс реальна ракета). Удар припав у район колишнього Вищого військового авіаційного училища штурманів", - пишуть окупанти.

Зазначається, що з 2014 року там було розташування російських військ.

Як повідомили очевидці у соцмережі, "спочатку був звук гучний, за ним нижчий, а потім уже ракета, гул і бавовна вибуху".

Луганський блогер Савелій Вассерман у Facebook написав, "акуратний приліт у саму маківку".

"Злітка активно використовувалася ЗС РФ - туди прилітали вертольоти, високі чини, проводили евакуацію поранених. Отже, мета цілком виправдана. Там і раніше українська частина стояла на три з половиною солдати, але все-таки є місце, щоб розташуватися. Судячи з характеру прильотів - цілилися в щось штабне.Меті накрити техніку не було. Акуратний приліт у саму маківку. Все містечко стоїть ціленьке. ВСУ вицілюють дуже конкретні об'єкти. Тут інша стратегія - б'ють у якісь дуже значущі об'єкти. Чи там вузли зв'язку, чи штаби, чи генерали сидять відпочивають", - написав блогер.

Telegram-канал "Артюх" опублікував фото та відео "прильоту" у Луганську.

"Попередньо в Луганську приліт до колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів", - підпис до посади.

Нагадаємо, що ввечері 14 травня в регіональних пабліках повідомлялося, що в місті щось горить і детонує, проте "прильотів" не чули.

Увечері 13 травня пролунав вибух у Луганську. Імовірно, "прилетіло" у районі стадіону "Авангард".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк