15.05.2023, 19:27

Переховувався під виглядом переселенця: бойовика з "ЛНР" упіймали на Київщині

сбу

Учасник терористичної організації "ЛНР" отримав реальний термін. Чоловік переховувався на Київщині під виглядом переселенця.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба СБУ, передає Час Пік.

За даними СБУ, зловмисником є уродженець Довжанська (раніше Свердловськ), який у 2017 році добровільно приєднався до складу підконтрольної російським окупантам "Народної міліції ЛНР". Там його призначили старшим стрільцем. Перебуваючи на цій "посаді", чоловік активно брав участь в обстрілі позицій українських військ на сході держави. Також ватажки незаконних збройних формувань залучали його до ремонту військової техніки.

Згодом бойовик вирішив залишити лави терористів та прибув на підконтрольну Україні територію, де намагався легалізуватися як переселенець із Луганської області. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у червні 2021 року у Київській області.

Суд призначив йому 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться трейлер нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн", перша серія якого з’явиться в мережі наступного тижня. Це невеличкі сатиричні історії з життя веселих хробачків. Інтерв'ю з автором мультсеріалу читайте тут.

Читайте також: Окупанти в черговий раз обстріляли звільнені населені пункти на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: