17.05.2023, 16:51

Кропивницький суд виніс вирок "меру" Рубіжного

Оксана Мовчан | Всі новини автора
недомер

У справі Сергія Хортіва, колишнього очільника міста Рубіжне Луганської області, який перейшов на бік РФ, Кіровський райсуд Кропивницького виніс вирок. 

Про це повідомив ТГ - канал ]]>"ЛУГАНЩИНА ОПЕРАТИВНА"]]>, передає Час Пік. 

16 травня у Кіровському райсуді Кропивницького відбувся судовий процес у справі Сергія Хортіва, колишнього очільника міста Рубіжне.

Слухання проходило за процедурою in absentia (за відсутності обвинуваченого). Це передбачено українським законодавством, якщо обвинувачений переховується від слідства.

На судове засідання за головування Руслана Бурка прибула адвокатка, залучена за контрактом із Центром безоплатної правової допомоги.

Через онлайн-зв'язок був присутній Андрій Ткачук з Луганської обласної прокуратури.

Сергій Хортів, за даними слідства, перебуває на тимчасово окупованих територіях.

"Хортів обвинувачується у тому, що у березні 2022 року, перебуваючи у Рубіжному, з особистих мотивів та бажання отримати владу, погодився на пропозицію окупаційної адміністрації держави-агресора РФ та представників незаконних збройних формувань так званої "ЛНР". Він обійняв посаду "керівника окупаційної адміністрації Рубіжного", - зазначив Ткачук.

Другий епізод обвинувачення стосується публічної підтримки колишнім очільником міста дій РФ. Хортів заявив, що у війні винні США та Європа, а в Україні буцімто панує "фашизм".

Суд визнав Сергія Хортіва винним за обома частинами статті та призначив підсумкове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому заборонено обіймати посади в органах влади протягом 15 років. Відбувати покарання він буде у разі затримання.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Омбудсман розповів, чи буде оформлення паспорта РФ на ТОТ вважатись злочином

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк