18.05.2023, 13:29

"За цю добу до 1700 метрів вдалося пройти": Череватий про просування ЗСУ під Бахмутом

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Череватий

На Бахмутському напрямку Донецької області тривають складні бої. Російські військові мають перевагу в ресурсах, проте ЗСУ вдається просуватись вперед.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

За його словами, в росіян більше особового складу та техніки, проте за цю добу українські військові змогли просунутись до 1700 метрів на флангах:

"В ході боїв наші підрозділи, не дивлячись на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за цю добу від 150 до 1700 метрів вдалося пройти", — повідомив речник.

Також він додав, що Бахмут залишається епіцентром бойових дій. За останню добу окупанти майже 80 разів завдали ударів артилерією та понад 5 — авіацією. Проте нашим військовим вдалось знищити більше сотні окупантів та навіть взяти декількох в полон:

"В боях знищено 130 окупантів, 145 зазнали поранень, чотири потрапили у полон. Також знищено дві самохідні артилерійські установки МСТА, БПЛА "Орлан" та вісім польових складів з боєприпасами", — додав Череватий.

Нагадаємо, що Мар'їнка та Бахмут залишаються одними з найгарячіших точок на Донбасі. У мережі з'явились кадри з міст, які перетворилися на суцільні руїни. Однак російська орда продовжує поливати їх смертоносним вогнем.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Поблизу Бахмута українські військові звільнили від ворога 20 квадратних кілометрів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк