21.05.2023, 11:42

"Мішені у тирі": після оголошення про захоплення Бахмута окупанти змушені будуть тікати з міста - військовий оглядач

Бахмут, война

В районі Бахмуту Сили оборони України (СОУ) зараз реалізують операцію, яку умовно можна назвати "Домінування", суть якої - повернення контролю над панівними висотами. Пригожин поспішив оголосити про "захоплення" Бахмута, щоб якомога раніше втекти з міста. Але тут є нюанс...

В даний час СОУ повернули під свій контроль практично всі основні висоти на північному заході та південному заході від Бахмута. Тепер РОВ знаходяться в низині, а саме місто це практично найнижча локація в даному районі. Тобто будь-який рух РОВ самогубний, а просування СОУ має перевагу. Про це ]]>пише ]]>український військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив", журналіст, письменник, провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки імені Дмитра Тимчука Олександр Коваленко, також відомий як "Злий одесит", повідомляє Час Пік.

"Не складно побачити по карті, як надалі може розвиватися ситуація і саме тому пригожин поспішив оголосити про "захоплення" Бахмута, щоб якомога раніше втекти з міста. Але тут є нюанс. І цей нюанс полягає в тому, що вихід "вагнерів" з Бахмуту це мінус 4 тис голів як мінімум...

Є підозра, що ніхто "вагнерів" із міста вже не випустить і вони будуть там як мішені у тирі. Поки штурмові групи СОУ продовжуватимуть тиснути на флангах, артилерія влаштує планомірний і високоточний відстріл "вагнерят" у самому місті в режимі нон-стоп.

Але найцікавіше те, що після оголошення про захоплення Бахмута, окупанти через якийсь час змушені будуть тікати з міста. Покласти десятки тисяч заради того, щоб повісити пару ганчірок на кількох руїнах, а потім переможно і гордо втекти? Так і буде. Скоро", - ]]>написав ]]>Коваленко в Telegram.

Нагадаємо, видання Reuters повідомило, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі зі своїм американським колегою Джо Байденом на полях саміту G7 розповів про те, що українські військові втратили контроль над Бахмутом.

Спочатку питання журналістів неправильно переклали й у ЗМІ почали поширювати чутки про те, що український лідер нібито підтвердив втрату Бахмута.

Пізніше прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров спростував цю інформацію. Він написав у Facebook роз'яснення щодо слів президента.

"Питання репортера:

– Росіяни сказали, що вони взяли Бахмут.

Відповідь Зеленського:

- Я думаю що ні.

Таким чином, президент заперечує взяття Бахмута", - написав Никифоров.

Бахмут

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк