23.05.2023, 10:17

"Полювала" за українським ППО в районі Бахмута: СБУ затримала поплічницю російських окупантів

СБУ задержала пособницу российских оккупантов

Під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донбасу Служба безпеки викрила ще одну ворожу поплічницю.

Ворожим інформатором виявилася мешканка смт Олексієво-Дружківка, яка збирала для оккупантів розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Про це повідомляє прес-служба 3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

"Співробітники СБУ затримали фігурантку під час виконання нею ворожого завдання. У неї виявлено мобільний телефон, який жінка використовувала для передачі агресору закритих відомостей.

Вона була активною користувачкою забороненої соцмережі "Одноклассники", в якій поширювала антиукраїнські дописи.

Там на неї вийшов «зв’язковий» російської спецслужби, який у січні цього року запропонував долучитися до розвідувально-підривної діяльності проти України", - йдеться у повідомленні.

Для збору розвідданих зловмисниця виходила на місцевість та приховано спостерігала за підрозділами українських військ. Також вона "в темну" використовувала своїх сусідів та знайомих, в яких розпитувала інформацію про пересування колон військової техніки Сил оборони.

Передусім вона намагалась встановити координати вогневих позицій, фортифікаційних споруд та системи протиповітряної оборони українських захисників. Отримані відомості надсилала окупантам через месенджер у вигляді текстових повідомлень із зазначенням геолокацій українських об’єктів.

Слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй загрожує до 15 років тюрми.

СБУ задержала пособницу российских оккупантов СБУ задержала пособницу российских оккупантов

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Такого міста більше немає": знищений Бахмут з висоти пташиного польоту - кадри NYT

"Нам наказали забрати Кремінну": російський вояка розповів про масові вбивства мирних людей - перехоплення ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк