23.05.2023, 08:24

"Такого міста більше немає": знищений Бахмут з висоти пташиного польоту - кадри NYT

уничтоженный Бахмут с высоты птичьего полета

Журналісти The New York Times зняли за допомогою дрону моторошні кадри й показали, на що перетворився Бахмут за рік боїв, бомбардувань та обстрілів.

Битва за Бахмут - сама кровопролитна битва з початку вторгнення РФ в Україну. Бойові дії розгорнулися навколо Бахмута із серпня 2022 року. З того часу російські "визволителі" щодня поливають місто смертоносним вогнем, стираючи його з лиця землі. Місто знищено вщент, повідомляє Час Пік.

Найстаріший історико-культурний центр Донбасу, відомий своїм знаменитим заводом шампанських вин, Алеєю троянд, кімнатою-музеєм писанкарства - сьогодні Бахмут перетворився на суцільні руїни та згарища через безперервні російські штурми та масовані обстріли.

Президент РФ Володимир Путін 21 травня вже привітав групу "Вагнера" та російських військових із взяттям Бахмута. Російське телебачення рапортувало про остаточне взяття невеликого українського міста як про історичну перемогу, порівнюючи із взяттям Берліна.

Поки росіяни передчасно святкують "перемогу", українські війська просуваються флангами у передмісті Бахмута й фактично наближаються до взяття міста в тактичне оточення. 

Як зазначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, Бахмут став пасткою для російської армії й "після оголошення про захоплення Бахмута, окупанти через якийсь час змушені будуть тікати з міста".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк