25.05.2023, 15:22

Засуджено сєвєродончанина, який був учасником збройного формування "Армии Юго-Востока"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
зрадник

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав громадянина України винним в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України). 

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

Прокурори у суді довели, що житель м. Сєвєродонецьк у 2014 році вступив до незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ – так званої "Армии Юго-Востока".

Під час окупації території Луганщини він брав участь у "фільтраційних заходах" на блок-постах у напрямку м. Сєвєродонецька. Засуджений отримав військову форму та георгієвську стрічку, як елемент розрізнення. Перевіряв документи людей, обшукував авто та особисті речі з метою здобуття розвідувальної інформації щодо дислокації позицій ЗСУ.

Діяльність угруповання, до складу якого входив засуджений, була припинена у липні 2014 року після звільнення населених пунктів Луганщини від незаконних збройних формувань РФ.

Співробітники СБУ затримали чоловіка навесні 2022 року.

Йому призначене покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"А чого немає часу відправляння в Лисичанськ?": у мережі бурхливо обговорюють розклад у Луганському автовокзалі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк